Lainsäädäntöön vaikuttaminen

 
Kuva: Maria Lindqvist

SEY vaikuttaa lainsäädäntöön esimerkiksi osallistumalla lakien ohjausryhmiin sekä viestimällä aktiivisesti eläinsuojelulakitavoitteistaan sekä päättäjille että suurelle yleisölle. SEYllä on useita koiriin liityviä eläinsuojelulakitavoitteita. SEY haluaa vähentää seura- ja harrastuseläinten massakasvatusta, kuten pentutehtailua, laitonta ja valvomatonta eläinkauppaa ja eläinten hylkäämistä.

SEYn näkemyksen mukaan seura- ja harrastuseläinten tunnistusmerkintä ja rekisteröinti ovat keskeisiä välineitä näihin tavoitteisiin pääsemiseksi, sillä niillä edistetään eläimen omistajan ja taustan jäljitettävyyttä. Lisäksi löytöeläinten kohdalla saadaan aikaan myös taloudellisia säästöjä kuntatasolla, kun eläimen omistaja löytyy.

SEYn tavoitteena on, että eläinjalostuksella tulee edistää eläinten terveyttä ja hyvinvointia. SEY ei hyväksy jalostusta, jolla heikennetään eläinten terveyttä tai hyvinvointia. Tällaiseen jalostukseen tulee puuttua nykyistä huomattavasti tiukemmin. Myös sellaiset jalostusmenetelmät, jotka aiheuttavat haittaa emälle ja/tai jälkeläisille, tulee kieltää.

SEYn eläinsuojelulakitavoitteet löytyvät koottuina osoitteesta elainsuojelulaki.fi.