SEYn koirajulkaisut

Hyvinvoiva koira - SEYn opas koiranhoitoon (på svenska: En välmående hund - SEYs hundvårdsguide) on julkaisu, jossa kerrotaan muun muassa koiran kokemusmaailmasta, hankkimisesta, hoidosta sekä käyttäytymisestä. Oppaassa annetaan myös neuvoja yleisimpien koiran kanssa vastaantulevien ongelmien ennaltaehkäisemiseksi ja ratkaisemiseksi. Hyvinvoiva koira perustuu ajantasaiseen tutkimustietoon.

Fiksun koiranostajan opas haastaa koirasta haaveileman pohtimaan, riittävätkö omat resurssit koiran pitämiseen. Opas tarjoaa neuvoja hyvän kasvattajan löytämiseksi ja auttaa tunnistamaan ja välttämään pentutehtaan.

HAUska koiraopas on täysin piirroskuvitettu tieto- ja tehtäväpaketti 5–8-vuotiaille. Onnellinen koira on 3.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille suunnattu tieto- ja tehtäväpaketti. HAUska koiraopas ja Onnellinen koira ovat osa SEYn vuoden 2015 koirateemaista Eläinten viikon materiaalia. Vihkosia toimitettiin noin 150 000 koululaiselle. En ole lelu -juliste on osa SEYn kouluille suuntaamaa kampanjaa.

   

      

Koira-ihminen-koira -sanakirjasta löytyy kuvitettuja tilanteita ihmisten ja koirien jokapäiväisestä yhteiselämästä. Erityisesti sanakirjassa on pyritty kiinnittämään huomiota tyypillisimpiin tilanteisiin, joissa väärinkäsityksiä lajien välille saattaa syntyä. Sanakirja sopii erityisen hyvin lapsille ja nuorille sekä lapsiperheille, mutta sanakirjaa voivat hyödyntää kaikki koirien käyttäytymisestä kiinnostuneet.

Eläinsuojeluyhdistysten kummit ry ovat tuottaneet Koirasi ja sinä - koulutuksella parempaa kumppanuutta -esitteen.

  

Eläinsuojeluyhdistysten kummit ry ovat tuottaneet esitteen Rähjääkö rekku, muriseeko mure? - Ratkaisuja koiran ei-toivottuun käytökseen.